Het lijkt misschien een vreemde tijd van het jaar om het te hebben over een hot tub. Maar eigenlijk is dit hét moment om te besluiten of je een hot tub in je tuin wilt hebben. Want het voorjaar komt er weer aan. En dat is de perfecte tijd om eens te bekijken wat je nu eigenlijk met je tuin wilt. Een nieuw schuurtje? Een extra bloembed? Toch een trampoline voor de kinderen? Of gewoon een heerlijke hot tub voor het hele gezin? Want zo’n tub staat garant voor ultiem genieten voor jou en uren speelplezier voor je kinderen.

Een hot tub kan in iedere tuin

Ook wanneer je niet zo’n grote tuin hebt, kun je er best een hot tub in plaatsen. Je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende maten en modellen. Zo wordt zo’n tub echt een plaats waar je kunt genieten. Natuurlijk hou je met het plaatsen van de hot tub rekening met de buren, zeker wanneer je in een benedenhuis of rijtjeshuis woont. Want de tubs zijn over het algemeen houtgestookt. Het spreekt voor zich dat je niet wilt dat je buren last hebben van de rook. Een extra lange schoorsteen kan dan al uitkomst bieden. Zet de tub in een hoekje van de tuin waarvan je zeker weet dat de buren niet mee kunnen kijken. Dat geeft nog wat extra rust.

Een hot tub plaats je in een beschut hoekje

Behalve rekening houden met je buren, moet je natuurlijk ook rekening houden met jezelf wanneer je een hot tub gaat plaatsen. Je wilt niet uit je badkleding waaien als je uit het warme water stapt. Zet de tub daarom op een beschutte plek in de tuin of plaats er een schutting of haag omheen. Zo zit je én privé én uit de wind. Dat is pas echt genieten!

Ook in de winter genieten in je hot tub

Wanneer je nu plannen maakt om een hot tub in je tuin te zetten, dan kun je er aankomende zomer al lekker in ontspannen. Maar wist je dat je ook in de winter prima gebruik kunt maken van je tub? Je stookt het vuurtje lekker op en kunt al snel lekker in het warme water stappen. Zeker wanneer er sneeuw ligt is dit een hele bijzondere ervaring. Ook wanneer het regent kun je lekker badderen in de tuin. De koude regen en het warme water maken het een hele bijzondere ervaring.