Ga je dit jaar niet op vakantie? Dat maakt helemaal niet uit want ook in eigen land kun je er een leuke vakantie van maken. Wat is er nou leuker dan samen met je vrienden en familieleden de zomeravonden doorbrengen? Als je ze uitnodigt om bij jou de avond te spenderen, moet je wel een paar dingen geregeld hebben om de avond onvergetelijk te maken. Dit is een lijstje van zaken waar je op moet letten bij het organiseren van een leuke avond in jouw tuin. 

Versieringen 

Zorg ervoor dat je jouw tuin gezellig maakt. Dit kan met behulp van versieringen. Er zijn tal van verschillende manieren waarop jij jouw tuin kunt versieren. Wat altijd leuk is, is het ophangen van lichtjes in de tuin. Dat voegt veel sfeer toe, al helemaal wanneer de avond begint te naderen. Er zijn nog vele simpele, andere manieren waarop jij jouw tuin kunt versieren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door leuke kussens aan te schaffen om op de stoelen of banken in je tuin te leggen.

Hapjes en drankjes 

Een avond in de tuin zonder hapjes en drankjes stelt niet veel voor. Zorg voor lekkere hapjes en lekkere drankjes waar je de hele avond mee vooruit kunt. Dit kan je zo lastig maken als je zelf wilt, maar je kunt ook de makkelijke weg nemen. Als je zelf de hapjes maakt, is het slim om dit goed voor te bereiden. Zo voorkom je dat je de hele avond bezig bent om je gasten van hapjes en drankjes te voorzien. 

Verfrissing 

In de zomer zit niemand te wachten op een lauw drankje. Zorg er daarom voor dat je verkoeling regelt voor de drank. Je kan natuurlijk de drankjes in de koelkast koel bewaren, maar hierdoor moet jij als gastheer of gastvrouw telkens de drankjes uit de koeling halen voor je gasten. Een goede oplossing hiervoor is bijvoorbeeld om een ton met ijs buiten te zetten, hierdoor blijven de drankjes koud zonder dat je naar binnen hoeft om ze te halen.

Verwarming 

Ondanks dat het zomer is, kunnen de avonden alsnog redelijk koud zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat jij jouw gasten tijdens de frisse avonden warm houdt. Je kan dit doen door dekentjes klaar te leggen zodat mensen onder de dekens kunnen zitten als ze het koud krijgen. Ook met een tafelbrander houd je jouw gasten warm en het geeft daarnaast een goede sfeer in de avond. Zo kun je met een verkoelend drankje warm blijven door middel van de kleine open haard in de tafel.

 

Als je al deze punten op het lijstje hebt kunnen wegstrepen, kan het niet anders dan dat je een leuke avond tegemoet gaat. Dit is een erg prettig vooruitzicht.