Niks kan een kamer zoveel karakter en uitstraling geven als een mooie, goede vloerbedekking. Met parket heb je het beste van beide werelden – het uiterlijk van een hardhouten massieve vloer en alle mogelijkheden tot bewerking van het hout, maar ook een super makkelijk systeem om de vloer snel en mooi te kunnen leggen. Een vloer voegt alle stijlen, kleuren en sferen van uw huis samen. Met een mooie nieuwe parket vloer kunt u uzelf dus uiten zoals u wilt, zonder al teveel moeite tijdens het mooi en precies leggen van de planken.

Wat is parket?

Parket is een soort vloedbedekking, bestaande uit verschillende houten vloerdelen en lagen. Deze kunnen zo in elkaar geklikt worden. Zo heeft u dus allerlei keus in variatie. Echt massieve hardhouten vloeren zijn natuurlijk hartstikke duur en ontzettend lastig om goed te kunnen leggen. Hierbij moet er dan vaak ook nog betaald worden voor iemand die de vloer voor u komt maken. Dit kan het soms lastig maken omdat je zelf geen controle hebt. Dan is er nog de optie voor laminaat. Laminaat wordt echter niet van hout gemaakt – het is een afbeelding van hout die op kunststof wordt gedrukt. Dit is makkelijker zelf te leggen en te snijden, maar een nadeel is dat het geen echt hout is en dus al snel minder mooi wordt. Parket is dus een ideale middenweg.

Voordelen van parket

Het grootste voordeel is natuurlijk dat het echt hout is. Hierdoor zijn er allerlei mogelijkheden in uiterlijk en bewerking. Een parketvloer geeft een warme en gezellige uitstraling. Zo krijgt uw huis een aangename, levendige sfeer. Hout voelt ook hartstikke fijn aan de blote voeten omdat de temperatuur zich aanpast aan de omgeving, waar laminaat bijvoorbeeld koud blijft. Het onderhoud van parket is minimaal en als er krassen op komen valt de vloer goed en makkelijk te herstellen. U kunt de toplaag namelijk gewoon schuren en vervolgens voorzien van een nieuwe afwerking. Met regelmatig onderhoud en verzorging kan parket een leven lang meegaan.

De beste keus

Parket is dus eigenlijk in vrijwel iedere situatie de ideale vloerbedekking. Een klassiek, levendig, gezellig en warm uiterlijk geeft uw huis de best mogelijke uitstraling. De temperatuur van hout blijft aangenaam voor ultiem comfort. Ook zijn de vloeren makkelijk zelf te leggen. Het onderhoud is minimaal en mochten er beschadigingen zijn, kunnen deze makkelijk en mooi weer hersteld worden. Ook zijn er allerlei verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar – er is dus voor iedere wens wel een geschikt parket te vinden!